"A Kupola javára"

Mentsük meg a Szekszárd Belvárosi Római Katolikus Templomot!

Karácsonykor a Szekszárd - belvárosi templomban meghirdettük az "Összefogás Belvárosi templomért" akciót.

2009. Húsvétján a templom fõkupolájáról egy jókora darab vakolat leesett, ami annak a jele, hogy a kupola és annak függõleges tartószerkezetei elmozdultak, ezt bizonyítják jól látható repedések.

A repedés megjelenése óta folyamatosan figyelemmel kísérjük a változásokat. Eljutottunk arra a pontra, amikor a megfigyelés már kevésnek bizonyult. Több szakértõ felkérésével tisztáztuk a gondokat, melyeknek összefoglaló lényege: a mozgás nem fog megállni, az altalaj állapotának folyamatos változása következtében.

Ezért a megoldás: egy részt a kupola mozgásának megszüntetése, és ezzel összefüggésben az esetleges alapokba történõ beavatkozás.

Az elsõ lépés, hogy különféle mérésekkel meg kell tudnunk az igazi okot, és remélhetõleg javaslatot kapunk arra, hogy mit kell tenni azért, hogy ezt folyamatot megállítsuk. Ezek a munkálatok több tíz millió forintba kerülnek.

Ezért meg szeretnénk hirdetni a gyûjtést a kupolára.

Adakozni lehet személyesen a plébánián vagy a sekrestyében, a templomban elhelyezett két padtömb közötti vasperselybe, illetve csekken is be lehet fizetni, amely a fõbejárat melletti kisasztalkáról vihetõ, de legyen rajta a csekk jobb felsõ sarkában - a közleményben - a "Kupola javára" megjegyzés, hogy ne keverjük össze az egyházadóval. (OTP: 11746005-20025768)

Szívesen fogadunk ötleteket a gyûjtéssel, pályázati lehetõséggel kapcsolatban. Jó lenne, ha meg tudnánk keresni a szekszárdi vállalkozókat is, akik esetleg adóalapjukat csökkentve tudnának adakozni a templom megmentéséért. Fogjunk össze és mentsük meg városunk büszkeségét Közép Európa egyik legnagyobb egy hajós templomát, az Isten házát.

Fényképek ide kattintva megtekinthetõkCopyright © Szekszárdi Római Katolikus Plébánia 2018